مراد از ذوالقرنین در قرآن کریم چیست
????مراد از ذوالقرنین درقران کریم چه کسی میباشد ؟
#ذوالقرنین
✍شیخ صدوق از احمد بن محمد بن یحیی العطار از محمد بن یحیی العطار از حسین بن حسن از ابان از محمد بن أورمه از قاسم بن عروه از یزید ارجنی سعد بن طریف از اصبغ بن نباته روايت كرده است كه:? ابن الكوا در محضر على (عليه السلام ) كه بر فراز منبر بود، برخاست و گفت : يا اميرالمؤ منين ! ما را از داستان ذوالقرنين خبر بده ؛ آيا پيغمبر بوده است و يا پادشاه ؟ مرا از دو قرن او خبر بده ؛ آيا از طلا بوده يا از نقره؟
????حضرت فرمود: نه پيغمبر بود و نه پادشاه . دو قرنش نيز، نه از طلا بود و نه از نقره . او مردى بود كه خدا را دوست مى داشت و خدا هم او را دوست داشت . او خيرخواه خدا بود، خدا هم برايش خير مى خواست . از اين رو او را ذوالقرنين ، ناميدند كه قومش را به سوى خدا دعوت مى كرد و آنان او را زدند و يك طرف سرش را شكستند. پس از مدتى از مردم غايب شد و بار ديگر به سوى آنان برگشت ؛ اين بار هم او را زدند و طرف ديگر سرش را شكستند. اينك در ميان شما نيز كسى مانند او هست .
????اكمال الدين و تمام النعمه ، انتشارات اسلامى ، ج2 ،ص 393،ح3..
علل الشرایع،ج1،ص39،ح 1.
????#ذوالقرنین پادشاه و نبی نبوده
????،پس نمی تواند #کورش باشد….
????پیامبر خدا(صلى الله علیه وآله) ، امیر مؤمنان على(علیه السلام) را ذو القرنین نامیده و در حضور مردم فرمود:
✨«یا أیّها الناس اُوصیکم بحبِّ ذی قرنیها أخی وابن عمّی علیّ بن أبی طالب؛ فإنّه لا یحبّه إلاّ مؤمن ، ولا یبغضه إلاّ منافق ، من أحبّه فقد أحبّنى، ومن أبغضه فقد أبغضنی»
????????اى مردم به شما سفارش مى کنم که ذوالقرنین یعنى برادر و پسر عمویم على بن ابى طالب را دوست بدارید؛ زیرا فقط مؤمن او را دوست مى دارد وتنها منافق به او بغض مى ورزد. هر کس او را دوست بدارد مرا دوست داشته، و هر کس به او بغض ورزد به من بغض ورزیده است) .
و نیز خطاب به على(علیه السلام) فرمود:
«إنّ لک فی الجنّة بیتاً ـ ویروى : کنزاً ـ وأنت لذو قرنیها»؛
????????براى تو در بهشت خانه اى ـ و بنا به روایتى: گنجى ـ است و تو ذو القرنینِ بهشت هستى) .
????الریاض النضرة، ج 2 ، ص 214 [ج3، ص166] ؛
???? تذکرة السبط ، ص 17 [ص 28]
✍قال امام العارفين امیرالمومنین علی بن ابی طالب- روحی فداه - :
✨✨«انا ذو القرنين المذكور فى الصّحف الاولى.»
يعنى، منم ذو القرنين كه ذكر كرده شد در كتب سماوى كه پيش از اين نازل شده.
????مشارق الانوار الیقین شیخ برسی
مناقب مرتضوی کشفی ص19.
????در كتاب شرح مقدمه قيصري بر فصوص الحكم تاليف مرحوم استاد سيد جلال آشتياني(رحمة الله علیه) و کتاب مشارق انوار اليقين في اسرار اميرالمومنين و کتاب الزام الناصب آیت الله العظمی حائری یزدی جلد دوم ص197 خطبه ای اورده شده بنام خطبه البیان که در آن اقا امیرالمومنین علیه السلام به معرفی خود می پردازد و برخی مبانی ولایت کلیه را هم بیان میکند که در کتاب ولایت کلیه ایت الله العظمی میرجهانی نیز امده است که فرازی از خطبه را بیان میکنم:
✨انا الذى قال خير رسول الله: ((انا مدينه العلم و على بابها)) . انا ذوالقرنين المذكور فى الصحف الاولى. انا الحجر المكرم التى يتفجر منه اثنتا عشرة عينا. انا الذى عندى خاتم سليمان. انا اللوح المحفوظ . انا مقلب القلوب و الابصار (ان الينا ايابهم ثم ان علينا حسابهم)