راه کار های موفقیت در امتحان
سعي كنيد با آرامش كامل به امتحانات فكر كنيد و با خونسردي كامل به كسب نتيجه اطمينان داشته باشيد؛ زیرا شما پيش از اين مراحلي را كه براي كسب نمرات قابل قبول، نياز بوده طي كردهايد.
هيچ گاه اجازه ندهيد نگرانيهاي بيمورد در كارتان خلل ايجاد كند. داشتن اضطراب هيچ كمكي به پيشرفت شما نخواهد كرد جز اينكه عملكرد شما را دچار نقص ميكند و با درگير كردن ذهنتان باعث ميشود تمركز لازم را نداشته باشيد.
وقتي به اندازهی كافي تلاش كردهايد تا ميتوانيد اعتمادبهنفس داشته باشيد و به نتیجهی نامطلوب فکر نکنید؛ چون شما كارتان را انجام دادهايد و به هيچ وجه قرار نيست اتفاق عجيبي بيفتد. اگر هم سؤالات سخت باشد، براي همه سخت است و با توجه به عملكرد خوب شما، باز هم خللي ايجاد نخواهد شد. فقط كافي است عجله نكنيد و با دقت كافي سؤالات را خوانده و حل كنيد.
دقت و تمركز چه در حين خواندن سؤال و چه در حين حل و چه در مرور نهايي كه در پايان امتحان انجام ميدهيد، برايتان مهم و ضروري است.
براي اين كار سعي كنيد سؤالات را درست بخوانيد و زير خواستههاي آن خط بكشيد كه بدانيد در پايان حل سؤال، بايد به چه چيزهايي برسيد. همچنين اين كار كمك ميكند تا هنگامي كه در پايان امتحان سؤالات را مررو ميكنيد، بتوانيد سريعتر به بررسي بپردازيد و چيزي از زير چشمانتان عبور نكند و بتوانید حداقل يك بار همهي سؤالات را بررسی كنيد تا مطلبي از قلم نيفتاده باشد و در حل اشتباه نكرده باشيد.
در صورتي كه وقت كافي داشتيد بهتر است يك بار پاسخنامه را بررسي كنيد تا اشتباه محاسباتي نداشته باشيد و يك بار هم سؤالات را بررسي کنید؛ زیرا ممكن است قسمتي از سؤال را فراموش كرده باشيد و پس از آن يك بار هم تمام سؤالات را به صورت كلي و سريع بررسي كنيد.
نكته يا قسمت مهم سؤال را مشخص كنيد تا با تسلط بيشتري به سمت آن پيشروي داشته باشيد و بدانيد كه كدام قسمت سؤال نياز به توجه بيشتري دارد تا دچار خطا نشويد و به پاسخ درست برسيد.
هيچ درس و مبحثي را ساده نگيريد و براي هر مطلب نمونهسؤال حل كنيد هرچند بسيار ساده باشد. به هيچ وجه كتاب درسي را كنار نگذاريد؛ زیرا سؤالات بسيار خوبي در كتاب وجود دارد و نياز است برخي از آنها را ببینيد. لازم به ذكر است كه منبع شما كتاب درسي است كه بايد به شكلها، تمرينها، فعاليتها و تمام مواردي كه در آن قرار دارد توجه كنيد.
هميشه خود را براي هر شرايطي آماده كنيد تا خيالتان آسوده باشد؛ مثلاً نگوييد سؤالات ساده است و دبير آسان امتحان ميگيرد. شايد دبير ديگري طراح امتحان شود؛ پس همواره آماده باشيد و طوري عمل كنيد كه در بهترين جايگاه و موقعيت قرار گيريد. در عين حال نگوييد فلان درس و مبحث سخت است و همواره به خود روحيه دهيد و بگوييد «اگر سخت است من از آن سختتر هستم و ميتوانم».
شب امتحان به اندازهی كافي بخوابيد تا بتوانيد انرژي خود را بازيابي كنيد و در طول روز هم براي رفع خستگي كمي استراحت كنيد ولي نه اينكه به خواب بيش از حد بپردازيد و زمان را بيهوده از دست بدهيد.
در زمانهاي استراحت به هيچ عنوان به تلويزيون، رايانه و تلفن همراه و… مشغول نشويد؛ چون ديگر چيزي به نام استراحت برايتان وجود نخواهد داشت و چشمانتان بيشتر خسته شده و ذهنتان درگير میشود. در اين اوقات سعي كنيد به هيچ مطلبي فكر نكنيد تا ذهنتان آرام بگيرد. با خوردن مغزها و خوراكيهاي مقوي به بازيابي انرژي ازدسترفته بپردازيد. براي جلسهی امتحان چند شكلات يا چند تكه نبات در جيبتان باشد.
با توكل بر خدا و حمايت خانواده بهترين نتيجهی ممكن را در ايام امتحانات كسب خواهيد كرد و چشمگيرتر از گذشتهي درخشانتان خواهيد بود.